Szaftos, cuppogva evős körörömpörkölt füllel! Tudsz ennél finomabbat készíteni szabad tűzön?
Erre nagyon kevesen tudnak nemet mondani.
A körömpörkölt elképesztően finom, már csak egy kis krumplit főzünk mellé és kész is a fenséges étel. Mikor a hús leválik a csontról, akkor el is készült. Mikor valami nagyon finom ételre vágysz és nem tudod mit készíts, próbáld ki.
Hozzávalók
- 2 kg disznó köröm,
- 3 db disznó fül,
- 2 db vöröshagyma, nagy,
- 1 kk köménymag, őrölt,
- 1 kk bors , őrölt,
- 3 db paradicsom,
- 3 db paprika, fehér,
- 2 ek piros paprika, őrölt,
- 4 gerezd fokhagyma, zúzott,
- 4 ek zsír,
- 2 ek só.
Elkészítés
A húsokat megmossuk, borotváljuk ha szőrös. A hagymát kockázzuk és a zsíron üvegesre dinszteljük. Kevés hideg vizet öntünk rá. Hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, öntünk hozzá még vizet. Felforraljuk, mehet bele a só, bors, paprika paradicsom, köménymag, fokhagyma.
Csak liszt, víz és sajt mutatunk egy elronthatatlan sajtos lepény receptet
Télen a saját eltett paradicsom levet szoktam használni minden pörkölthöz. Beleteszem a körmöket, és a nagyobb darabokra felvágott fület. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a husikat. Főzés közben is pótoljuk az elfőtt vizet. Kóstoljuk hogy elég sós e, ha nem, még ízlés szerint sózzuk.
Kb. 2 óra alatt megfő, ha a csontról kicsit leválik a hús akkor jó. A krumplit kockázva, van aki belefőzi, van aki külön sós vízben főzi hozzá. Mi így szeretjük
Tóthné Márti receptje!