Kinyújtotta a tésztát, aztán köröket szaggatott belőle, megtöltötte túrókrémmel és 30 perc alatt elkészült a finomság!
Nagymama mindig így készítette.
Már sokszor elkészítettem ezt a finomságot, mert egyszerűen rajongunk érte. Ha egyszer megkóstolod, biztosan a kedvenced lesz.
Hozzávalók:
- 3 tojás,
- 150 g tejföl,
- 50 g vaj,
- 300 g liszt,
- csipet só,
- fél teáskanál szódabikarbóna,
- 2 evőkanál cukor.
A töltelék:
- 25 dkg túró,
- 3 evőkanál cukor,
- 1 tojás,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- vanília.
Elkészítés:
A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a tejfölt. Hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát. A tésztát összegyúrjuk. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra kinyújtjuk és kisebb köröket szaggatunk belőle. Egy kisebb pohár alját rányomjuk a tésztakorong közepére, így pereme lesz és nem csorog ki belőle a töltelék. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
1 perc alatt összekeverjük a tésztát Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. 10 perc sütés után kész a házi keksz
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és megtöltjük a tésztakorongokat. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!