Húsvéti „töltelék” – ettől jobb vendégváró nem is kell az ünnepre
Mindig készítünk ilyet húsvétra.
A húsvéti ünnepi készülődés egy csodás időszak. Imádom a tavaszt, és ezzel együtt egyre könnyebben tudok friss alapanyagokhoz jutni. Ez nagy segítség a konyhában tevékenykedőknek, mert sokkal intenzívebb ízeket lehet elérni. Ez a „töltelék” is megerősíti ezt az elképzelést: a medvehagyma és spenót teljesen új dimenzióba viszi el ezt a finomságot. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 8.3.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Húsvét, Sósak, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
8 db kifli
200 ml tej
1 db nagyobb vöröshagyma
1 csokorújhagyma
400 g füstölt hús
3 db főtt tojás
Ízlés szerint medvehagyma (elhagyható)
Ízlés szerint spenótlevél (elhagyható)
6 db tojás
1 csomagsütőpor
Ízlés szerint só és bors
-
A kiflit felkockázzuk. A tejet langyosra melegítjük, ráöntjük a kiflire és megvárjuk, amíg a kifli magába szívja a langyos tejet.
-
A vajat serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk. Egy kevés olajat adhatunk hozzá, majd megpirítjuk rajta az apró kockára vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma már megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt húst. Elkeverjük, levesszük a tűzről, kihűtjük.
-
A kiflit leszűrjük, hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást, az aprított újhagymát, valamint az apróra vágott medvehagymás és spenótot. A medvehagyma és spenót elhagyható.
-
A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk. Elkeverjük a sütőporral, majd minden egyes hozzávalót egy nagyobb tálba teszünk és elkeverjük.
-
Az így elkészített masszát vajjal kikent sütőformába (pl. kenyér sütőforma) tesszük.