Nem vagy oda a torta sütésért, de édesszájú vagy? Akkor ezt a sütés nélküli epertortát neked találták ki
Eper imádóknak kötelező.
Ezt az epertortát bizony nem kell sütni, viszont hűteni annál inkább! Lassan a jó idő és a nyakunkra tört, az eperszezon is közeleg, így nem árt gyűjteni az inspirációt a jobbnál jobb és finomabbnál finomabb édességekhez. A sütés nélküli epertorta is ide tartozik. Különlegessége, hogy az epres töltelék a lágy krémsajtos krém belsejébe kerül. Szerző: Adanecka
Hozzáadta: TopPetra, 30.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Alap:
200 g keksz
100 g vaj
Krém:
400 gn atúr krémsajt
350 ml habtejszín
150 g porcukor
2 csomag vaníliacukor
1 ev. kanálcitromlé
10 g zselatinpor
Epres töltelék:
1 kg eper
200 g porcukor
20 g zselatinpor
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A kekszet ledaráljuk vagy por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, elkeverjük. Előkészítjük a 24 cm átmérőjű, kör alakú sütőformát, sütőpapírral kibéleljük. Erre tesszük rá a kekszes alapot, lenyomkodjuk.
-
A habtejszínt a vaníliacukorral és porcukorral habbá verjük, a zselatint pedig előkészítjük a csomagoláson szereplő útmutató szerint. A krémsajtot és a citromlevet elkeverjük, hozzáadjuk a vízbe áztatott zselatinport és elkeverjük. Végül beledolgozzuk a tejszínhabot és rákanalazzuk a kekszes alapra.
-
Előveszünk egy kisebb müzlis tálat, amit kívülről fóliába csomagolunk. A fóliás részével lefelé nyomjuk bele a tálkát a krémbe, majd lealább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. 2 óra elteltével a tortaformát kivesszük a hűtőből, a tálkát eltávolítjuk, majd a fóliát is óvatosan kihúzzuk.
-
Az epret megmossuk és leturmixoljuk. Edénybe töltjük, hozzáadjuk a cukrot és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. A zselatint közben előkészítjük, majd hozzáadjuk a meleg epres keverékhez. Elkeverjük, majd amikor már csak langyos, beleöntjük a krémben keletkezett mélyedésbe. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, majd kedvünkre díszítjük, tálaljuk. Ha netán az eper nem lenne elég, akkor piros bolti zselét is használhatunk a díszítéshez.
Blogom:: Aďkine overené recepty