Luxus krémes, imádja az egész család…. sütés nélkül, pár perc alatt kész

Ez a süti teli találat.

A krémes közkedvelt sütemény, sok-sok változatban létezik, és szinte generációról generációra öröklődik a receptje. Ennél a receptnél a tésztát babapiskótára cseréltem, így gyakorlatilag sütés nélkül tudtam elkészíteni a finomságot. Persze azért ennek is időre van szüksége a hűtőszekrényben, de megéri! Szerző: Mineralka

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

1 csomaghosszú babapiskóta

Krém:

1 csomagvanília ízű pudingpor
400 mltej
4 ev. kanálkristálycukor
250 mlhabtejszín

Öntet:

100 mlhabtejszín
100 gétcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. Előkészítjük a sütőformát – érdemesebb kisebbet választani, amiben a piskóta pont elfér.

  2. A piskótát elhelyezzük a forma aljára.

  3. Pudingot főzünk (tej, pudingpor, kristálycukor), majd a sűrű pudingot ráöntjük a piskótára.

  4. Kihűtjük, a habtejszínt habbá verjük. Ha valaki szereti az édesebbet, akkor akár cukorral együtt is felverheti. A habtejszínt rátesszük a pudingra.

  5. Rátesszük a piskótát, a tetejét pedig csokiöntettel díszítjük – ehhez a habtejszínt felmelegítjük, beletesszük a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg a csoki fel nem oldódik.

  6. A csokit elegyengetjük, hűtőszekrénybe tesszük.