Unod már a hagyományos fasírtot? Akkor készíts burgonyafasírtot – 5 perc alatt kész és mind a tíz ujjad megnyalod utána!
Mi nagyon szeretjük.
Ma egy olyan étel receptjét hoztuk el nektek, amely percek alatt elkészül és szinte eteti magát annyira finom. Kívül ropogós, belül puha ez a mennyei fasírt. Fogyaszthatjuk salátával, mártogatóssal, vagy zöldséges körettel.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya,
- 1 db hagyma,
- 4 tojás,
- 2 – 3 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál zsemlemorzsa,
- 1/2 bögre olaj,
- 100 g kemény sajt,
- só,
- bors ízlés szerint.
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, ha megfőtt törjük össze. Tisztítsuk meg a hagymát, mossuk meg majd szeleteljük fel apró kockákra.
Reszeljük le a sajtot és a burgonyával együtt tegyük egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a két tojást majd sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
Verjünk fel a másik két tojást, majd az összedolgozott masszából formáljunk fasírtokat. Tegyük az olajat egy serpenyőbe, forrósítsuk fel majd a megformált fasírtokat mártsuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába és süssük ki a forró olajban. Jó étvágyat!
Forrás:bidista.com