Sok házi asszony nem tudja igazán hogyan lesz belül puha kívül ropogós langos… itt a bevált recept nagyitól
Jobb mint a strandos lángos.
A lángos örök kedvenc marad. Millió és egy verzióban készíthető, mi pedig szeretünk ezekkel kísérletezni. A tejfölös tésztából készült is megér egy misét. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 11.6.2022
Kategória: Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
1 kg rétesliszt
350 ml tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
250 ml tej
3 evőkanál olaj
150 ml tej
1 kávéskanál kristálycukor
csipet só
1 kocka élesztő
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
150 ml langyos tejhez adunk 1 kávéskanál cukrot, csipet sót, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
-
Minden hozzávalót tálba teszünk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát 30 percig kelesztjük.
-
Kelesztés után akár hűtőben is tárolhatjuk – néha este beteszem, másnap reggel kiveszem.
-
Olajos kézzel kis adagokat szaggatunk ki belőle, megformázzuk a lángosokat, forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.