Kiadták a figyelmeztetést: térképen követheted hol csap le vihar nemsokára

Itt csap le a vihar.

Az egész ország területén jöhet vihar, a nyugati országrészben felhőszakadás is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint egy átvonuló fronthoz kapcsolódóan több helyen számítunk zivatarok kialakulására.

A Dunántúlon délelőtt az eső, zápor melletti zivatarokból néhol 20-30 mm csapadék hullhat rövid idő alatt, majd már csak kevesebb helyen (főként az Észak-Dunántúlon) alakulhatnak ki újabb zivatarok. A déli, kora délutáni órákban a Duna-Tisza közén, majd késő délután, este már a Tiszántúlon, északkeleten járó hidegfrontot sok helyen kísérheti 60-70, zivatar környezetében 70-90 km/h-s szélroham. Legnagyobb eséllyel a keleti országrészben akár heves zivatarok is kialakulhatnak 80-90 km/h feletti szélrohammal, felhőszakadással (rövid idő alatt 20-30 mm csapadékkal), nagyobb méretű jéggel.

 

” />

 

 

” />

Közben a kánikulától sem szabadulunk meg, több megyénkben első- és másodfokú figyelmeztetés él a met.hu szerint. Az érkező front hatására ugyanis délutánra a középső országrészben is visszaesik a hőmérséklet, de a keleti, délkeleti tájakon még 27-29 fok körüli napi középhőmérséklet várható.

 

” />