Így készül a tökéletes húsleves! Liptai Claudia elárulta a húslevesének a titkát. Nem is gondolnád, hogy mitől lesz kristálytiszta a levese

Ettől lesz igazán mennyei Claudia szerint.

Liptai Claudia az rtl.hu-nak beszélt arról miért is szereti annyira a mogyorós csokit. A Mestercukrász zsűritagja bármit hajlandó lenne bevallani, ha különben nem ehetne többet tepertős pogácsát. Mesélt a húslevesének titkáról is.

Arra kérdésre, hogy milyen csokival szokott bűnbe esni elárult, hogy a mogyoróssal,írja a blikkruzs.blikk.hu

“Ez egy gyerekkori beidegződés. Akkoriban maximum havi egy sportszeletre volt pénzünk. Az, hogy nekem mogyorós csokim legyen valahonnan a dollárboltból, egy mission impossible volt. A mai napig olyan íze van, amikor beleharapok, hogy a gyönyörök kertje megnyílik az elmémben, annyira csodálatos. De alapvetően, mindenek felett a dobostortát imádom. Legfeljebb egy szeletet tudok megenni, néha még annyit sem. Cukor túltengésem van, ha picit több édeset eszek a kelleténél.”

Azt is elmesélte, hogy sokféle élet van, amit kifejezetten kér tőle a család, hogy főzze meg nekik. Ilyen a húsleves is, amit csak ő csinálhat. Azt elárulta, hogy a férje csak az ő húslevesét eszi meg. Kimondta mi is a titka, mitől olyan tiszta a húsleves, amit főz:

Egyértelműen az idő. A türelem, ami nekem nincs – de a húslevesbe beleteszem. Nagyon sok mindent fejlesztettem rajta. Sajnos sok ételt nem tudtam ellesni anyukámtól – pedig el kellett volna, csak már nem tudom –, de annak nagyon örülök, hogy a húslevesét sikerült. Az egyik titka az amúgy, hogy többféle hússal dolgozom. Szárnyassal nem, csak marha és sertés. Félig megfőzöm a húsokat, teljesen leszűröm, kimosom az edényt és visszateszem. Akkor lesz kristálytiszta a leves. Újra visszarakom a lébe és utána mehet bele minden. Én például rakok bele kurkumát is.”