Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Ez a két nagyon fontos hozzávaló szükséges a tökéletes főtt kukoricához! Meglepő, de sok háziasszony nem is tudja

Te tudtad?

A kora nyár egyik legfinomabb csemege eledele a főtt kukorica. Laktató, ízletes és nagyon egészséges is, éppen ezért kicsitől nagyig mindenki imádja. Egy egyszerű trükk segítségével elkészítheted a világ legfinomabb főtt kukoricáját.

Az első és legfontosabb dolog, hogy kiválasszuk a megfelelő kukoricát. Ha a piacra megyünk vásárolni, akkor ott nyugodtan válogathatunk, sőt a termelőktől még egy-két okos tanácsot is kaphatunk. Fontos kiemelni, hogy nem takarmánykukoricát kell beszereznünk, hanem csemegekukoricát.

Fontos tudni, hogy a kukorica akkor friss, ha a csuhéját könnyen le tudjuk szedni róla. Ha oda van ragadva a szemekhez, akkor inkább ne vásároljuk meg.

A szemeket is jól figyeljük meg, hiszen ezek szép duzzadt, ropogós példányok kell legyenek. Ezek mind arra utalnak, hogy a kukorica frissen volt szedve, ellenkező esetbe a szemek már össze vannak száradva. Egy kicsit a körmünket mélyítsük bele az egyik szembe, ha friss és ízletes, akkor tejszerű folyadék fog kibuggyanni belőle.

Főzéskor a vízhez adjunk egy kevés vajat, és tejet, ezeket majd átveszi a kukorica, így kellemes tejes-vajas íze lesz. Van, aki fogyasztáskor szokott vajat adni hozzá, ebben az esetben ez már főzéskor megtörténik.

Külön kiemelnénk, hogy a leveleit is bele lehet tenni a főzővízbe, ennek köszönhetően még ízletesebb lesz a kukoricánk.