Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Most érkezett az előrejelzés: ez már biztos ilyen időjárás várható idén ősszel és télen – Erre készüljön, ha attól tart, nem bírja majd fizetni a rezsiszámlát!

Erre te is kíváncsi leszel…

Mióta elszabadultak az energiaárak, és Európa attól retteg, nem lesz elég gáz a téli fagyok idejln, mindenkit az a kérdés foglalkoztat: milyen idő várható idén ősszel és télen, mennyire lesz hideg, mennyit kell majd fűteni? A válasz eddig váratott magára, most azonban a Severe Weather közzétette a mostani télre várható előrejelzését. Íme a részletek!

Hideg lesz-e, és ha igen, mennyire az idei ősz és tél? Az időjárás eddig is mindannyiunkat foglalkoztatott, ám most, hogy a rezsiárak elszabadulni látszanak, a rezsicsökkentés sem jár majd automatikusan a fogyasztásunk után, különösen fontos kérdés: mennyire lesz hideg az idei tél?

A Severe Weather elemzői elkészítették az idei őszre és a tél elejére vonatkozó előrejelzésüket, melyben pontos hőmérsékleteket ugyan nem közölnek – ez a nagy időtáv és a meteorológiai bizonytalanságok miatt nyilván lehetetlen is – de megpróbálnak választ adni arra, milyen tendenciák érvényesülnek majd az északi félteke időjárásában. Arra jutottak:

EURÓPÁBAN AZ ÁTLAGOSNÁL MELEGEBB HŐMÉRSÉKLET VÁRHATÓ A KONTINENS NAGY RÉSZÉN. ŐSSZEL A KONTINENS NAGY RÉSZÉN NAGYNYOMÁSÚ RENDSZER FOG URALKODNI

– írták.

A szervezet honlapján közzétett térkép azt mutatja: Európában a szeptember-október-novemberi időszakban várhatóan akár egy fokkal is magasabb átlaghőmérséklet lesz a jellemző, mint egy átlagos évben.Az alábbi grafikonon az látható, Magyarországon hogyan alakult a sokéves átlaghőmérséklet:

Ami a csapadékmennyiséget illeti, a meteorológiai szervezet hozzáteszi:

Közép-, Nyugat- és Észak-Európa felett normál vagy nedvesebb időszakok várhatóak. Ugyanakkor Európa távoli délnyugati és délkeleti részén szárazabbak lesznek az időjárási viszonyok.

Forrás:blikk.hu