A sós vízben érlelt szalonna a legfinomabb – puha és illatos!
Mi már évek óta így csináljuk…
Ha sós vízben tároljuk a szalonnát, egy nagyon ízletes hozzávalót kapunk az esti vacsorához!
Hozzávalók:
- szalonna
- 1 liter víz
- 1 csésze só
- 3-4 babérlevél
- fekete szemes bors – ízlés szerint
- 1 fej hagyma
- 3-4 cikk fokhagyma
- fekete őrölt bors
Elkészítési javaslat:
1. A szalonnát helyezzük el az edényben.
2. Elkészítjük a sóoldatot: egy liter vízben feloldjuk a pohár sót, beletesszük a babérleveleket, a szemes borsot és a meghántott egész hagymát. A keveréket felforraljuk és forrástól számított egy percen keresztül főzzük.
3. Az így kapott levet ráöntjük az edényben elhelyezett szalonnára és a tetejére nehezéket teszünk.
4. Meleg helyen hagyjuk 3-4 napig.
5. Ez után kivesszük a szalonnát a levéből, leitatjuk róla a vizet, majd bedörzsöljük a fokhagyma nyomón áttört fokhagymával és őrölt fekete borssal.
6. A fagyon tároljuk.