Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Így lesz igazán roppanós és finoma sárgarépás káposztasaláta…. nagymama olyan finoman készítette el

Az egész család nagy kedvence.

 

Finom saláta sós pácban. Tökéletes vasárnapi ebédhez. Bevallom, néha csak magam elé veszem és falatozom. Szerző: Triniti

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: KöretekSaláták

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

1 kg káposzta
1 kg sárgarépa
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál
1 l víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A káposztát és sárgarépát lereszeljük, vagy éles késsel vékonyra szeleteljük.

  2. A káposztát és sárgarépát elkeverjük, majd üvegekbe nyomkodjuk. Minél szorosabb, annál jobb.

  3. A vizet felforraljuk, kihűtjük. A kihűlt vízbe belekeverjük a cukrot és a sót. Addig kevergetjük, amíg fel nem oldódik. Ezt öntjük rá az üvegben lévő zöldségre. Lefedjük.
  4. Szobahőn 3-4 napig érleljük, majd hűtőbe tesszük. Bátran fogyasztható.