Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Uncategorized

Ropogós sajtos kréker, el sem hiszed, 4 hozzávalóból… egyszerűbb gondolni mernéd

Egy kis mennyei nassolnivaló.

Ha nincs otthon rágcsálni való, de mégis megkívánjuk, akkor a konyhánkban kevés hozzávalóból, aránylag kevés időráfordítással kiváló ropogós sajtos falatkák készíthetők. A sajtos kréker 4 hozzávalóból egy igazi parti kellék, mindössze vaj, liszt, sajt és egy tojás sárgája kell hozzá. Én kis cikkekre vágtam a kör alakú tésztát, és egy erős szívószál végével kis lyukakat szaggattam ki belőle, hogy ne csak az íze legyen sajtos, hanem a formája is hasonlítson a sajtra. Tapasztalat szerint legalább 4-5 adagot érdemes belőle készíteni, mert a család nagyon gyorsan lecsap rá.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

100 g
vaj
100 g
búzafinomliszt
100 g
reszelt sajt
1 db
tojás sárgája
Recept elkészítése
  1. A hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan eldolgozzuk, és egy cipót formázunk belőle. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és két részre vágjuk. Mindegyik felet kör alakúra nyújtjunk. A tésztakörből egy éles késsel cikkekre, tetszés szerint különböző nagyságú háromszögekre vágjuk.

  3. A legkisebb szaggatóval, vagy akár egy szívószál segítségével krékerekbe kis lyukakat szaggatunk. A krékereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.

  4. A krékereket 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.