Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Pihe puha luxus krémes sütés nélkül, pillanatok alatt

Imádni fogja mindenki.

A krémes közkedvelt sütemény, sok-sok változatban létezik, és szinte generációról generációra öröklődik a receptje. Ennél a receptnél a tésztát babapiskótára cseréltem, így gyakorlatilag sütés nélkül tudtam elkészíteni a finomságot. Persze azért ennek is időre van szüksége a hűtőszekrényben, de megéri! Szerző: Mineralka

Alapanyagok

Alap:

1 csomag
hosszú babapiskóta

Krém:

1 csomag
vanília ízű pudingpor
400 ml
tej
4 ev. kanál
kristálycukor
250 ml
habtejszín

Öntet:

100 ml
habtejszín
100 g
étcsokoládé
Recept elkészítése

Nyomtatás

  1. Előkészítjük a sütőformát – érdemesebb kisebbet választani, amiben a piskóta pont elfér.

  2. A piskótát elhelyezzük a forma aljára.

  3. Pudingot főzünk (tej, pudingpor, kristálycukor), majd a sűrű pudingot ráöntjük a piskótára.

  4. Kihűtjük, a habtejszínt habbá verjük. Ha valaki szereti az édesebbet, akkor akár cukorral együtt is felverheti. A habtejszínt rátesszük a pudingra.

  5. Rátesszük a piskótát, a tetejét pedig csokiöntettel díszítjük – ehhez a habtejszínt felmelegítjük, beletesszük a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg a csoki fel nem oldódik.

  6. A csokit elegyengetjük, hűtőszekrénybe tesszük.