Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Sajtos minipogácsa, szézámmaggal megszórva… erre a sós ropogtatnivalóra nem lehet nemet mondani

Mennyei apróságok.

Nekem ez nem munka, hanem szórakozás. Nagyon szeretem csinálni, saját és gyerekeim örömére.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt,
  • 30 dkg vaj,
  • 1 teáskanál só,
  • 1/2 sütőpor,
  • 150 ml tejföl,
  • 3 tojássárgája,
  • 15 dkg sajt (házi füstölt sajtot tettem bele).

Elkészítés

Begyúrtam, majd hütőben 2 órát pihentettem. Egész vékonyra kinyújtottam és 2 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszagattam.

Megkentem tojássárgával, megszórtam sóval és szézammal.

Előmelegített sütőben 15 percig sütöttem 200°C-on. Egy tepsin 180 darab van.

Helena Baloghová konyhájából!