Sajtos minipogácsa, szézámmaggal megszórva… erre a sós ropogtatnivalóra nem lehet nemet mondani
Mennyei apróságok.
Nekem ez nem munka, hanem szórakozás. Nagyon szeretem csinálni, saját és gyerekeim örömére.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 30 dkg vaj,
- 1 teáskanál só,
- 1/2 sütőpor,
- 150 ml tejföl,
- 3 tojássárgája,
- 15 dkg sajt (házi füstölt sajtot tettem bele).
Elkészítés
Begyúrtam, majd hütőben 2 órát pihentettem. Egész vékonyra kinyújtottam és 2 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszagattam.
Megkentem tojássárgával, megszórtam sóval és szézammal.
Előmelegített sütőben 15 percig sütöttem 200°C-on. Egy tepsin 180 darab van.
Helena Baloghová konyhájából!