Tereza szelet, ínycsiklandozó finomság, amivel alig van munka!
A vendégeink nagyon szeretik mindig.
Csodás tészta, káprázatos habbal, ennél finomabbról álmodni sem lehetne!
HOZZÁVALÓK
a tésztához
- 40 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 5 tojássárgája
- pici tej-kb 1,5 dl
- 1 kis üveg savanykás lekvár-ha lehet házi barack-
a habhoz
- 3 tojásfehérje
- 3 kanál víz
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉSE
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és beletesszük a tepsibe. A lekvárral megkenjük tészta tetejét. Elkészítjük a habot: 3 tojásfehérjéhez 3 evőkanál vizet adunk, és habbá verjük. Ezután 20 dkg cukorral még tovább verjük, addig, míg jó kemény nem lesz, majd a 10 dkg kókuszreszeléket fakanállal beleforgatjuk.
Elterítjük a lekváron a kókuszos habot, és lassú tűzön kb. 20 percig sütjük. Ha a teteje kezd halványbarna lenni, akkor kész a sütemény. Kihűtjük, és kockákra vágjuk.
A nagynénémnél kóstoltam, én sem hagyhatom ki, finom
Forrás: Ildikó
Judit Csík Judit:Megsütöttem!! Nagyon finom