Havas zserbókifli, csak egyszer kell megkóstolnod, bekerül a receptes füzetedbe!
Mi nagyon szeretjük.
Könnyen elkészíthető, fenséges és minden alkalomra jó választás. Ünnepi alkalmakra is érdemes elkészíteni, mert mindenki rajong érte.
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 0,75 dl tejföl
- csipet só
- töltelék
- 6 dkg darált dió
- 3 púpos evőkanál lekvár
- 2 dkg reszelt csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
Összeállítjuk a tésztát, hűtőben 2 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtjuk, kb. 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk.
Az összekevert töltelékből kávéskanálnyi tölteléket teszünk a körlap szélére, majd kiflivé formázzuk. 180 fokon, hőlégkeveréssel, 12 percig sütöttem.
Forrón vaníliás porcukorba forgatjuk és kihűtjük. Nekem ebből a mennyiségből 21 db lett Jó étvágyat!
Ildikó Némethné Tóth receptje
Elkészült a mákos változat is!!