Mennyei csokoládés szelet, királyi csokoládés és lágy mascarponés krémmel!
Ez is egy igazán fenséges desszert.
A finom ganache krém krém teszi olyan különlegessé ezt a csodás édességet. Van vele egy kis munka, de megéri kipróbálni, mert elképesztően finom.
Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás,
- 200 g cukor,
- 100 ml olaj,
- 300 g liszt,
- 100 g durvára darált dió,
- 50 g kakaópor,
- csipet só,
- 150 ml tej,
- 1 tasak sütőpor.
A kakaós krémhez:
- 300 g étcsokoládé,
- 300 ml habtejszín.
A fehér krémhez:
- 250 ml habtejszín,
- 100 g fehér csokoládé,
- 200 g mascarpone,
- 2 teáskanál instant kávé (kihagyható).
A tetejére:
- 100 g tejcsokoládé,
- 100 ml habtejszín.
Elkészítés:
A tojásokat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaót, a diót, a sütőport és a sót. A tésztát kikeverjük és egy 20 x 25 cm-s sütőpapírral bélet formába öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a tepsiből és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítjük a csokoládés krémet: a tejszínt lassú tűzön felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét és addig kevergetjük, amíg elolvad. Mikor kihűlt, hűtőbe tesszük. Hagyjuk állni legalább 2 órát, majd robotgéppel felverjük.
A fehér krém: a tejszínt megmelegítjük, beletördeljük a fehér csokoládét, jól elkeverjük és hűtőbe tesszük 2 órára. Kemény habot verünk belőle és lassan a mascarponéhez keverjük. Keverhetünk hozzá 2 teáskanál instant kávéport, vagy cappucino port, de enélkül is finom.
A kihűlt tésztára kenjük a csokis krémet, majd a fehér krémet. A bevonathoz a tejszínt a csokoládéval felmelegítjük, jól elkeverjük és hagyjuk egy picit kihűlni, a krémre öntjük. Jó étvágyat!