Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Mennyei csokoládés szelet, királyi csokoládés és lágy mascarponés krémmel!

Ez is egy igazán fenséges desszert.

A finom ganache krém krém teszi olyan különlegessé ezt a csodás édességet. Van vele egy kis munka, de megéri kipróbálni, mert elképesztően finom.

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás,
  • 200 g cukor,
  • 100 ml olaj,
  • 300 g liszt,
  • 100 g durvára darált dió,
  • 50 g kakaópor,
  • csipet só,
  • 150 ml tej,
  • 1 tasak sütőpor.

A kakaós krémhez:

  • 300 g étcsokoládé,
  • 300 ml habtejszín.

A fehér krémhez:

  • 250 ml habtejszín,
  • 100 g fehér csokoládé,
  • 200 g mascarpone,
  • 2 teáskanál instant kávé (kihagyható).

A tetejére:

  • 100 g tejcsokoládé,
  • 100 ml habtejszín.

Elkészítés:

A tojásokat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaót, a diót, a sütőport és a sót. A tésztát kikeverjük és egy 20 x 25 cm-s sütőpapírral bélet formába öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a tepsiből és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítjük a csokoládés krémet: a tejszínt lassú tűzön felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét és addig kevergetjük, amíg elolvad. Mikor kihűlt, hűtőbe tesszük. Hagyjuk állni legalább 2 órát, majd robotgéppel felverjük.

A fehér krém: a tejszínt megmelegítjük, beletördeljük a fehér csokoládét, jól elkeverjük és hűtőbe tesszük 2 órára. Kemény habot verünk belőle és lassan a mascarponéhez keverjük. Keverhetünk hozzá 2 teáskanál instant kávéport, vagy cappucino port, de enélkül is finom.

A kihűlt tésztára kenjük a csokis krémet, majd a fehér krémet. A bevonathoz a tejszínt a csokoládéval felmelegítjük, jól elkeverjük és hagyjuk egy picit kihűlni, a krémre öntjük. Jó étvágyat!