Hamis fagylalt szelet – villámgyorsan elkészíthető és annyira finom, hogy azt nem lehet elmondani
Mondhatni jobb mint az igazi és sokkal gyorsabb.
Ma egy olyan sütemény receptjét hoztuk el nektek, amely könnyen elkészíthető, az íze pedig fenomenális.
Hozzávalók a tésztához:
- 4 db tojás,
- 4 kanál cukor,
- 4 kanál víz,
- 6 kanál liszt,
- 4 kanál kakaó,
- 1 tasak sütőpor,
- rumaroma tetszés szerint.
Hozzávalók a sziruphoz:
- 100 ml víz,
- 50 g cukor,
- rumaroma.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 tojás sárgája,
- 200 ml tej,
- 250 g vaj,
- 2 kanál cukor,
- 160 g vaníliás porcukor,
- 2 kanál liszt.
A díszitéshez:
- 250 g tejszínhab,
- 50 g csokoládé.
Elkészítés:
A tészta elkészítése: verjük fel a tojásfehérjét, majd lassanként adjuk hozzá a cukrot és addig verjük a cukorral ameddig kemény, fényes habot kapunk. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a vizet, majd keverjük össze. Amikor a tojásos keverék homogén állagú, adjuk hozzá a lisztet kanalanként, a sütőport és a kakaót is, majd egy spatulával keverjük össze. Egy 25×35 cm átmérőjű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, majd süssük 180 fokra felmelegített sütőben 25-30 percet. Miután megsült hagyjuk kihűlni a tepsiben.
A szirup elkészítése: főzzük fel a vizet a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt öntsünk hozzá kevés rumaromát.
A krém elkészítése: a tojássárgáját keverjük össze 2 kanál cukorral, lassanként a liszttel, majd a tejjel és vízgőz felett, folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre, hagyjuk kihűlni. A vajat kavarjuk ki a vaníliás porcukorral, majd keverjük össze a kihűlt krémmel. A tésztát tegyük egy tálcára, majd locsoljuk meg a sziruppal, ezután pedig kenjük rá egyenletesen a krémet. A habbá vert tejszínt tegyük rá a krémre, majd a tetejére reszeljünk csokoládét. Tegyük az elkészített süteményt hűtőbe legalább 1 – 2 órára, majd szeleteljük. Jó étvágyat!