Feketeerdő szelet, ha valami nagyon mennyei sütire vágysz, amit nem lehet megunni!
Szinte jobb mint a torta.
Valami finomságra vágytunk, most ezt a csodás receptet próbáltam ki és nagy sikere van.
HOZZÁVALÓK:
- Tészta:
- 6 tojás sárgája
- 20 dkg cukor
- fél dl meleg víz
- fél dl olaj
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg liszt
- fél dl tej
- 6 tojás kemény habja
- 2 ek kakaópor
- Krém:
- 6 dl meggybefőtt leve
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 ek cukor
- 15 dkg Rama margarin
- 1 üv. meggy befőtt kimagozva
- Tetejére:
- fél l habtejszín
- 2 cs habfixáló
ELKÉSZÍTÉSE:
A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, kakaóporral, majd lassan hozzákeverjük a vizet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet dolgozzuk bele, végül a tejet és a tojások kemény habját.
Óvatosan összeforgatjuk. Egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A meggylében a pudingot, cukrot összefőzöm, majd a meggyet a felfőzött pudingba kevertem, még összefőztem, kevés hűtés után a még meleg pudingba kevertem a vajat. Langyosra hűtve rákentem a piskótára, később a felvert habot tettem rá.
Anikó Ráczné Antal receptje
—-Nagyon szép és guszta süti!
—Tökéletes a recept! Nagyon finom puha a tésztája is! Igazán finom Ajánlom a meggyes süti kedvelőinek.