Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Gasztro

Hűsítő Gyümölcstorta mennyei mascarpone krémmel

Mennyei mascarpones sütemény.

A gyümölcstorta mindenkinél mást jelent, és bizony én is számos módon tudom elkészíteni. Ennél a gyümölcstortánál a gyümölcs a finom mascarpone krémbe kerül, és természetesen díszítéshez. Mivel kezdődik az eperszezon, így epre választottam, de nagyon sok gyümölcs tökéletes erre a feladatra – akár friss, akár konzerv. A torta szerintem hidegen a legfinomabb, és a krémnek kell is az a pár óra, amíg a hűtőben szépen megdermed.

30 perc

Elkészítés

20 perc

Sütés/főzés

Alapanyagok

Tészta:

3 db

tojássárga

100 g

porcukor

50 ml

olaj

50 ml

víz

120 g

rétesliszt

3 db

tojásfehérje

Krém:

250 g

mascarpone

200 ml

habtejszín

ízlés szerint cukor

eper

2 csomag zselatinpor

Recept elkészítése

Nyomtatás

  1. A tojássárgát a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is jó alaposan felverjük, majd a vizet, ezt is beledolgozzuk. Ezután kerül bele a rétesliszt, majd utolsó lépésben beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
  3. A krémhez habtejszínt az ízlés szerinti mennyiségű cukorral habbá verjük, beleforgatjuk a mascarpone sajtot. Ekkor kerül bele az apróra vágott vagy szétnyomkodott eper – ki mit szeret.
  4. A krémet rákenjük a megsült korpusz tetejére, hűtőszekrénybe tesszük, majd mikor lehűlt, kivesszük, a tetejére tesszük az epret és meglocsoljuk a zselatinnal. Az csomagoláson szereplő útmutató  szerint jártam el.