Foltos boci szelet – Ugye nem csak az én kedvencem?
Szép és nagyon finom is.
A Boci szelet eléggé közismert, de hátha valaki nem ismeri! A receptre a net forgatagában találtam rá. Nagyon fincsi!!
HOZZÁVALÓK
- A kakaós tésztához
- 18 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 cs. sütőpor
- Túrós részhez
- 50 dkg túró
- 20 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg búzadara
- 1 citrom héja
ELKÉSZÍTÉS
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal valamint a búzadarával. Egy közepes méretű tepsibe (nekem 31 x 23 cm volt) tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a kakaós masszát.
Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá „foltokban” a túrós masszát a kakaósra. Elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de bátran rá lehet szórni mind, mert bőven „elfér” benne.
Előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon, kb. 30 perc alatt süssük készre. Ellenőrizzük tűpróbával.
Erika Mészáros receptje