Roppanós uborkasaláta télire, sokáig eláll, olyan finom mint nyáron
Jobb mint a frissen készült uborka saláta.
Az uborkasaláta remekül illik a húsos ételek mellé. Ez egy valódi megunhatatlan finomság, amit a legtöbben nagyon szeretnek. Ha nem csak nyáron szeretnél ilyen finomságot készíteni, megmutatjuk, hogyan teheted el télire. Az uborkasaláta télire eltéve ugyanannyira finom, mint a nyári változata. Nem lehet betelni vele.
Hozzávalók:
- 5 kg gyalult uborka,
- 8 dl cukor,
- 2,5 dl 20%-os ecet,
- 1 evőkanál mustármag,
- 1 dl só,
- 1 kávéskanál nátrium benzoát,
- 1 kávéskanál borkén,
- fél evőkanál szemesbors.
Elkészítés:
5 kg ubi legyalulva, rászórok 8 dl cukrot, 2,5 dl 20 százalékos ecetet, 1 evőkanál mustármagot, 1 dl sót, 1 kávéskanál nátrium benzoátot, 1 kávéskanál borkén port, 1 fél evőkanál egész borsot, jól összekavarom és pár órát áll, amig levet enged. Közben néha megkavarni es mehet az üvegekbe. 7 üveggel lesz ebből a mennyiségből. A lé, amit kienged pár óra alatt bőven elég ahhoz, hogy az üvegben ellepje. Tetszés szerint lehet ízesíteni kaporral is.
Erika Dako receptje és fotója!