Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Szívszorító: Szinetár Dóra drámai vallomása Down-szindrómás kisfiával kapcsolatban

Szívszorító vallomás.

Szinetár Dórának 2017-ben született meg a harmadik gyermeke, Benjamin, akiről hamar kiderült, hogy enyhe Down-szindrómával küzd.

A szülők azonban nem törtek meg a hírtől, Dóra és férje, Makranczi Zalán ugyanis kisfiuk diagnózisa óta mindent megtesznek Benjiért, ezért már egészen kicsi kora óta vízterápiára járatják, ami sokat segített neki. Az énekesnő kisfia nemrég már a hatodik születésnapját ünnepelte. Genetika ide vagy oda, az édesanya ma már nem engedné beskatulyázni a gyermekét.

Nagyon nagy tapasztalása az elmúlt hat évünknek, hogy vért vettek tőle, megnézték a genetikáját, ráírták egy papírra, hogy akkor ő Down-szindrómás, és akkor most okosabb lettem? 

Semmivel nem vagyok ezzel beljebb… És akkor mi legyen? Ehhez semmi olyat nem tudtak hozzátenni, amitől mondjuk őt könnyebb lenne segíteni bármiben, vagy ami egy valódi adekvát jóslat lenne a jövőre nézve. Neki sincs semmi baja– jelentette ki határozottan.

– Ezek rossz dogmák, amiket az emberek elfogadnak és rettegnek emiatt hosszú éveken át. Én ma már nem lennék arra kíváncsi, hogy van triszómiája vagy nincs, tök mindegy… Adott egy gyerek, akinek úgy, mint minden gyereknek, vannak bizonyos problémái. Neki például az, hogy nagyon laza az izomzata. Akkor ezen segíteni kell! – tette hozzá a Fókuszban.

https://embed.rtl.hu/embed/2240365?autoplay=0