Enélkül nálunk nincs húsvét, tormakrémes sonkatekercs! Én így készítem
Mennyei húsvéti finomság.
A húsvét valóban nem teljes tormakrémes sonkatekercs nélkül, ami egy ízletes és dekoratív eleme az ünnepi asztalnak. A tormakrémes sonkatekercs remekül kombinálja a sós sonka ízét a csípős tormakrémmel, így kínálva egy igazán frissítő és karakteres ízélményt. Különösen nagyszerű választás, ha valami könnyű, mégis ízletes előételt szeretnél az ünnepi menühöz.
Hozzávalók:
Tormakrém:
- 65 g vaj
- 200 ml tej
- 80 g finomliszt
- 200 g reszelt torma
- 150 g majonéz
- 1 teáskanál só
- őrölt bors
Továbbá:
- kb 70 dkg szeletelt sonka
Elkészítése:
A vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, majd beleszórjuk a lisztet és pár perc alatt megpirítjuk. Több részletben hozzáadjuk a langyos tejet és sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a sót, borsot, majd beletesszük a tormát (ne ijedjünk meg a mennyiségtől, felveszi a besamel és a majonéz), majonézet és az egészet alaposan összedolgozzuk.
A krémet habzsákba vagy egy nylon zsákba szedjük, aminek a végére egy kicsit nagyobb lyukat vágunk. Magunk elé veszünk egy szelet sonkát, az egyik végére nyomunk a tormakrémből egy kissé nagyobb adagot, majd feltekerjük a sonkát.
A sonkatekercseket egy tálcára vagy nagyobb tányérra tesszük és ízlés szerint díszíthetjük kevés krémmel és retekkel, petrezselyemmel, piros húsú paprikával vagy amivel szeretnénk.
Felejtsd el a sült krumplit, ez sokkal finomabb! – „Aranykrumpli” recept
30 perces sós sütik: Nem kell mindig megszakadni, sokszor a legegyszerűbb finomságok a legjobbak!
Isteni finom diós sütik, kipróbált receptekkel! Ha innen sütsz nem érhet csalódás!
Forrás: receptneked