Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Hogy várható e idén nyugdíjprémium? Itt a bejelentés

Megtették a nagy bejelentést.

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesülete szerint a nyugdíjprémiumot utólag, a költségvetésnek, minden nyugdíjasnak soron kívül – a ténylegese 2019-es GDP növekedés fényében – átlag 6.000,- forinttal – kellene kiegészíteni.

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület örömmel értesült arról, hogy – az idősek aktív közreműködésének köszönhetően is – a bruttó hazai termék (GDP) 2019-ben 4,9 százalékkal növekedett – írja közleményében a Nyugdíajs Parlament. A vártnál kedvezőbb eredmény megteremtette annak a forrását – írják, hogy

a novemberben kifizetett (átlag 22.000,- Ft) nyugdíjprémiumot utólag, a költségvetés, minden nyugdíjasnak soron kívül – a tényleges adatoknak megfelelően – átlag 6.000,- forinttal – kiegészítse,írja a penzcentrum.hu

Ugyanakkor a Nyugdíjas Parlament sajnálja, hogy az év elejei nyugdíjak csak 2,8 százalékkal emelkedtek. Ugyanis a januári fogyasztói áremelkedés 4,7 százalékos mértékének tényadata azt eredményezte, hogy a “nyugdíjasok átlagosan januárban 2.600,- forinttal kevesebb ellátásban részesültek” – írják a közleményükbe.

Éppen ezért a Nyugdíjas Parlament felhívja a Kormány figyelmét a hatályos társadalombiztosítási törvény 62.§. (6) pontjára, mely szerint, a tényleges makrogazdasági folyamatok ismeretében “kiegészítő intézkedést” tegyen” – zárják közleményüket.