Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Friss: Komoly változás áll be az időjárásban! Erre készüljön a hétvégén

Erre számíthatunk.

A következő pár napban még a maihoz hasonló kellemes, tavaszias, napsütéses időben lesz részünk, szombaton azonban minden megváltozik, brutális lehűlés jön. Vasárnaptól fagypont közeli hidegre számítsunk. Ez még jobban ösztönözhet mindenkit arra, hogy maradjon otthon az, aki megteheti.

Csütörtökön délelőtt a kis területet érintő ködfoltok gyorsan feloszlanak, és a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul.

Pénteken gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés várható, majd délután északon határozott felhőzet-növekedés kezdődik. Késő délutántól északkeleten, északon néhol záporeső is előfordulhat. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Szombaton délen néhány órára még kisüthet a nap, majd észak felől ott is erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat, majd estétől a csapadék megszűnése előtt a hegyekben az eső hóra válthat. Az északkeleti, északi szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 18 fok között várható, az ország északi felén sokfelé 10 fok alatt marad a csúcsérték, 15 fok fölé egészen délen melegedhet fel a levegő.

Vasárnap az éjszaka első felében a csapadék megszűnik (előtte síkvidéken is lehet halmazállapot-váltás), majd napközben a többórás napsütés melletti felhőátvonulásokból helyenként alakulhat ki hózápor. Az északkeleti, északi szelet nagy területen erős vagy viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul, de a szélvédett fagyzugokban több fokkal hidegebb várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.