Készítsd így a rántott húst – ha megkóstolod, csak így fogod ezután csinálni!
Ezek után csak így fogjuk készíteni.
A hús így csodás lesz, nem olyan mint a hagyományos rántott hús! Tedd különlegessé a hétvégi családi ebédeket, próbáld ki ezt a könnyű, de ellenállhatatlan receptet.
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell
- 1 evőkanál magvas mustár
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 0,2 dl tej
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A húsokat nagyobb szeletekre osztjuk és ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. A húsok egyik oldalát vékonyan átkenjük a mustárral, majd lisztbe forgatjuk. A tojást felverjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a tejet. Belemártjuk a húst, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Panírozáskor arra figyeljünk, hogy vastagabb réteg zsemlemorzsa legyen a húsokon és kevesebb liszt, így ropogósabb lesz. Forró olajban kisütjük.