Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Friss: Riasztást van érvényben a zivatarok miatt szombat estére

Zivatarok is várhatóak.

Szombaton délutántól egy magassági hidegcsepp hatására

előbb az Északi-középhegység térségében, majd az Alföldön, a záporok mellett egy-egy zivatar is kialakulhat

– írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki.

Vasárnap délutántól az északkeleti országrészben újabb hullámban képződhetnek záporok, esetleg néhol zivatar. A zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos (50-70 km/h) széllökések is előfordulhatnak.

Vasárnap a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és elsősorban a Dunától keletre és Dél-Dunántúlon elszórtan zápor, néhol zivatar is előfordulhat.

A zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre.

A Szécsény-Szeged vonaltól nyugatra megélénkül, sőt a Dunántúl nyugati és északi részein meg is erősödik az északnyugati szél, emellett pedig zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Hétfőn hidegfront érkezik észak felől, hatására megnövekszik a felhőzet, de a Dunántúl egyes részein és északkeleten rövid napos időszakok is előfordulhatnak. Reggelig a Dunától keletre esőre, havas esőre, az Alpokalján pedig kis mennyiségű hóra is számíthatunk, napközben viszont már csak a Duna-Tisza közén lehetnek záporok. A Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön az északkeleti szelet kísérhetik erős, néhol viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 7 fok között várható, de délkeleten akár 8, 10 fok is lehet.