Egymásra pakolta a krumplit és a sertéshúst: nem is gondolnád milyen finom főétel készült ebből
Neked is jó ötlet, ha gyors és finom kajára vágyik a család.
Az alábbi recept illeszkedik az ínycsiklandóan finom, ám könnyen elkészíthető receptjeink sorába. A burgonya és a finom sertéshús házasságából sokak számára újszerű, ám a hazai ízlelőbimbók számára mégis baráti étel születik: a sütés során a krumpli és a hús zamatosan összeérik, és nagy eséllyel eggyel bővül majd a család nagy kedvenceinek listája:
Az alábbiakra lesz szükséged:
-
- 1 kg krumpli
- 0,5 kg sertéshús
- 25 dkg sajt
- 1 nagyobb hagyma
- majonéz
- mustár (esetleg aszalt gyümölcs pl. szilva)
- petrezselyem zöldje
- napraforgómag olaj
- fűszerek (só, bors ízlés szerint)
Fogjunk is neki:
Előkészítjük és vékonyra vágjuk a sertéshúst, majd egy kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket szorosan. Bekenjük mustárral és (opcionálisan, amennyiben a család szereti azt) apróra vagdalt aszalt gyümölcsöt (pl. aszalt szilva) szórunk rá.
A megtisztított, vékony karikákra vágott hagymát a sertéshús tetejére helyezzük. Figyeljünk arra, hogy mindenhova jusson.
Most jön a krumpli: a meghámozott burgonyát vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket a hagymára pakoljuk. Ekkor szórjuk meg sóval ízlés szerint.
A lereszelt sajttal meghintjük a krumplit, és megbolondítjuk a majonézzel.
Sütés:
190 fokra előmelegített sütőben, 60 percig.
Tálalás:
Melegen, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve.
Jó étvágyat!
Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elkészíthessék!