Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Csokoládé pudingos kalács! Nagyitól kaptam ezt a receptet

Nézzük hogyan is készül ez a finomság.

HOZZÁVALÓK

  • A tésztához:
  • 2,5 dkg élesztő (friss)
  • 5 dkg kristálycukor (+ az élesztőhöz)
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg finomliszt
  • 1,5 ek étolaj
  • 2 db  tojásfehérje
  • A krémhez:
  • 3,5 dl tej
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 12,5 dkg  margarin
  • A tetejére:
  • 1 db  tojás
  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel összekeverjük a cukrot, az étolajat. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel jól kidagasztjuk. Utoljára pedig hozzáadjuk az egy csipet sóval felvert tojáshabot. Duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrokat és felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a margarint is. Kihűtjük.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 részre vágjuk. Egyenként vékonyra kinyújtjuk. A krémet 4 felé osztjuk. A tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük, mint a bejglit. 2 darabot összefonunk.
  4. Sütőpapírral bélelt 23×34 cm-es tepsibe tesszük. A tetejét 1 kisebb, felvert tojással lekenjük. 190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Forrás:

http://www.mindmegette.hu/csokolade-pudingos-kalacs.recept?utm_source=ripost.hu&utm_medium=ottboxcikk&utm_campaign=ott