Csokoládé pudingos kalács! Nagyitól kaptam ezt a receptet
Nézzük hogyan is készül ez a finomság.
HOZZÁVALÓK
- A tésztához:
- 2,5 dkg élesztő (friss)
- 5 dkg kristálycukor (+ az élesztőhöz)
- 2,5 dl tej
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 ek étolaj
- só
- 2 db tojásfehérje
- A krémhez:
- 3,5 dl tej
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 12,5 dkg margarin
- A tetejére:
- 1 db tojás
- Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel összekeverjük a cukrot, az étolajat. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel jól kidagasztjuk. Utoljára pedig hozzáadjuk az egy csipet sóval felvert tojáshabot. Duplájára kelesztjük.
- Közben elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrokat és felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a margarint is. Kihűtjük.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 részre vágjuk. Egyenként vékonyra kinyújtjuk. A krémet 4 felé osztjuk. A tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük, mint a bejglit. 2 darabot összefonunk.
- Sütőpapírral bélelt 23×34 cm-es tepsibe tesszük. A tetejét 1 kisebb, felvert tojással lekenjük. 190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Forrás:
http://www.mindmegette.hu/csokolade-pudingos-kalacs.recept?utm_source=ripost.hu&utm_medium=ottboxcikk&utm_campaign=ott