Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Továbbra is tombol a vihar: viharos szél és zivatarok is érkezhetnek

Még további zivatarok várhatóak.

Riasztás van érvényben, szerdáig nem is fog érdemben javulni az időjárási helyzet.

Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Ma az északnyugati szelet a délutáni órákig viharos lökések kísérik (60-70 km/h). Főként a Dunántúlon és a Dunakanyarnál, a Dunántúli-középhegység, és a budai hegyek térségében lehetnek az erősebb lökések. Késő délutántól csillapodik a szél

– írják honlapjukon.

Délután legnagyobb valószínűséggel és legnagyobb számban keleten (nagyjából a Tisza vonalában egy konvergencia mentén) alakulhat ki zivatar, de kisebb eséllyel másutt is lehet (északon, északnyugaton, legkisebb eséllyel a délnyugati országrészben).

Holnap gyakorlatilag bárhol kialakulhatnak zivatarok. Kísérőjelenségként viharos szél (60-70 km/h) és apró szemű, maximum 1 centiméteres jég társulhat a zivatarokhoz. Ugyanakkor a Dunántúl nyugati felén intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez akár 2 cm feletti jég és 80 km/h körüli szélroham társulhat.

hirdetés

Az Időkép.hu szerint ma délután a csúcshőmérséklet 17 és 22 fok között alakulhat. Holnap 16 és 21 fok közötti idő várható, a változékony, viharos időjárás pedig még kedden is kitart, hidegfronti hatással.

Forrás:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/intezetben-nevelkedett-a-deak-teri-keselo/