Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Megszületett a komoly döntés: ez lesz most Szilágyi István fiával – mintha “hazamenne”

Ez lett a döntés.

A Blikk információi szerint a napokban átszállították a börtönbe Szilágyi István fiát, akit édesapja meggyilkolásával gyanúsítanak. Eddig az IMEI-ben (Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet) volt kénytelen tartózkodni 3 hónapon keresztül, de nemrég a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai részlegébe szállították át.

Az orvosok meghozták a döntést, a 49 éves férfi nem ön- és közveszélyes, ezért kerül a fogházba szeptemberig. A börtön viszont nem egy ismeretlen terep a számára, a korábbihoz képest mondhatni otthonosabb közegbe került.

“Az, hogy kiengedték az IMEI-ből, azt feltételezi, hogy a vizsgálatok során megállapították, hogy nem ön- és közveszélyes, azaz nem indokolt a fokozott megfigyelés. Az intézményben azt is vizsgálták, hogy a bűncselekmény elkövetésekor és utána milyen mentális állapotban volt, hogy mennyire beszámítható” – kezdte a lapnak a szakember. “Furcsán hangzik, de a rabnak most olyan, mintha „hazamenne”, hiszen ismeri a büntetés-végrehajtási intézetet, az ottani szabályokat, tisztában van a hierarchikus helyzettel, így könnyebben alkalmazkodik majd” – fogalmazott.