Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Rossz hír: Durva lehűlés érkezik hamarosan

Ekkor várható.

Vasárnap már egyre több helyen várható zivatar és a szél is megerősödik.

Pénteken túlnyomóan napos idő lesz, csak kevés gomolyfelhő lehet. Csapadék nem várható. A déli szél a Dunántúlon helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csupán estétől növekszik meg északnyugaton a felhőzet. Csapadék napközben nem várható, legfeljebb estétől fordulhat elő az északnyugati, nyugati határ közelében néhol zápor, zivatar. A délkeleti, déli szél csak néhol élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Vasárnap közepesen és erősen felhős területek, illetve időszakok is lesznek, emellett hosszabb-rövidebb napsütés is várható. Több helyen számítani kell záporesőre, zivatarra. Egyre nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20, a csúcshőmérséklet 25 és 32 fok között alakul, délkeleten valószínű a legmelegebb idő.

MetKép szerint

a hidegfront érkezése még bizonytalan, van eltérés a modellekben, de egy lehetséges forgatókönyv szerint napközben fokozatosan végig vonulna hazánkon. Eleinte a Dunántúlon, majd országszerte okozva záporokat, zivatarokat, habár a jelenlegi állás szerint heves zivatarrendszernek minimális az esélye, inkább elszórt jelleggel lehetnek csapadékgócok.

A hidegfront mögött változó nedvességtartalmú, hűvösebb levegő áramlana fölénk, melynek köszönhetően hétfőn 22-25fokos maximumok, és főként a Tiszántúlon záporok, zivatarok lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Több helyen várható záporeső, zivatar. Az északi szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a maximum-hőmérséklet 22 és 28 fok között valószínű.