Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Rendkívüli: Hatalmas tűz a bejrúti kikötőben az óriási robbanás helyszínén

Újabb katasztrófa történt.

A libanoni fővárosban ezúttal egy hatalmas tűzzel kell megbirkóznia a helyeiknek, akiket több mint egy hónappal ezelőtt óriási robbanás rázott meg.

Mint arról az aljazeera.com is beszámolt, nincs közvetlen információ a tűz okáról. A helyszín az a Bejrút, ahol augusztus elején máig tisztázatlan körülmények között felrobbant a kikötőben lévő raktárépület.

A detonáció borzasztó erővel csapott le, ami egy „mini-atombomba” erejével ért fel. Közel 200-an már biztosan életüket vesztették a robbanásban, és sokak még mindig nem kerültek elő. Már nincs reális esély arra, hogy túlélőket találjanak.

Most egy hatalmas tűz tombol a főváros kikötőjében, ami tele van rommal. Pillanatnyilag nem tudni, hogy mi okozta a csütörtöki tűzet, mely egyre nagyobb füstöt okád magából a körülötte lévő elemek miatt.

CNBC arról ír, hogy egy olaj- és gumiabroncs raktár gyulladt ki. Ezt egy katonai forrás erősítette meg. A tűz a kikötő vámmentes övezetében keletkezett. A füstoszlop már mindenhonnan látható. A katonai forrás sem tudott választ adni a tűz keletkezésének pontos okára, és azt sem tudni, hogy bárki is megsérült az incidensben.

A helyi tévéállomások szerint a kikötő közelében lévő irodákkal rendelkező cégeket arra kérték, hogy ürítsék ki az épületet, az alkalmazottaik menjenek biztonságos helyre, miközben légi úton, helikopterrel próbálják segíteni a lángok eloltását, amik az élő képes felvételek alapján szerencsére egyelőre nem terjedtek tovább nagy mértékben.

 

Az RT World élőben közvetíti az eseményeket