Imádok mindenféle savanyúságot, de nálam ez volt eddig a legfinomabb! Íme a recept!
Mi már mindig így készítjük.
Nyári savanyúság télire! Szégyenlem, de nem emlékszem ki rakta fel ezt a csodálatos receptet, sok savanyúságot tettem el életemben, de ilyen finomat még nem ettem. Köszönet érte.
Recept:
- 2 kg uborka
- 2 kg káposzta
- 1 kg hagyma
- 1 kg paprika
- 0,5 kg sárgarépa
- 7 dkg só
- 1 kg cukor
- 3 dl 20%-os ecet
- 1 kávéskanál nátrium-benzoát
- 1 kávéskanál borkén
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle.