Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Friss: Havazás miatt van érvényben figyelmeztetés erre a megyére

Erre a megyére adtak ki figyelmeztetést.

Eső, hó, és köd is lesz a következő napokban. Éjszaka pedig néhol akár -10 fok is lehet.

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, de reggel, kora délelőtt északkeleten még vékonyabb lesz a felhőtakaró, illetve délután északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúlon, a középső országrészben, valamint az Alföld déli részén fordulhat elő havas eső, eső, a Nyugat- és Észak-Dunántúlon havazás.

A havazás miatt Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A délután második felében a csapadék egyre inkább a délnyugati országrészre szorul vissza. A többnyire mérsékelt északi, északkeleti szél Nyugat-Magyarországon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között valószínű.

Este északnyugat felől a legtöbb helyen csökken, de a Dél-Dunántúlon megmaradhat a felhőzet, és ott késő estig még előfordulhat néhol havazás is. Párássá a válik a levegő, foltokban köd is képződik. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között alakul, de északkeleten néhol -10 fok is lehet.

Szombaton éjszaka nagyobb területen képződhet (zúzmarás) köd és rétegfelhőzet, amelynek egy része napközben is tartósan megmaradhat. Az ország nagyobb részén viszont több órára kisüt a nap, majd késő délutántól dél felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. A tartósan borult területeken hószállingózás lehet. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható, a tartósan borult részeken maradhat hidegebb az idő.

Vasárnap dél felől tovább növekszik, majd meg is vastagszik a felhőzet, északon van esély szűrt napsütésre. A déli országrészben van nagyobb esély hószállingózásra, havazásra, havas esőre, délkeleten akár esőre is. Észak felé haladva csökken a csapadék kialakulásának esélye. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.