Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Ónos eső, fagyott eső, hó is érkezhet, négy megyére riasztás van érvényben

Ekkor érkezik a havazás és az ónos eső.

Igazi télies időnk lesz kedden, a hét további részében pedig egyre több felé lesz havazás az Időkép előrejelzése szerint.

Kedden keleten, délkeleten szállingózhat a hó, majd délután északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és

a Dunántúlra vegyes csapadék érkezik: ónos eső, fagyott eső, hó is hullhat.

Ezt megelőzően többórás napsütésre számíthatunk. Északon időnként megélénkülhet a délnyugati szél. Napközben -1, +4 fokos várható. Éjjel a Dunától keletre többfelé hószállingózás, havazás fehérítheti a tájat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére adott ki riasztást: Győr-Moson-Sopron és Vas Megyében ónos esőre, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek.
Hóval, ónos esővel melegfront jön – figyelmeztetést adtak ki több megyére is
Szeles, néhol viharos széllökésekre is számíthatunk, éjjel kemény fagyok jönnek, a hét második felében pedig újabb lehűlés érkezik.

Szerda reggelre több helyen, napközben főként keleten, északkeleten és néhol nyugaton alakulhat ki havazás, hózápor. Máshol több órára kisüt a nap. Feltámad az északnyugati szél, többfelé erős, viharos lökések is lehetnek. -1, +5 fok között alakulnak a maximumok.

Csütörtökön is

többfelé előfordulhat havazás, hózápor.

A kissé szeles időben -2 és +4 fok között alakul nappal a hőmérséklet.

Pénteken már többet süthet a nap, de szeles, napközben is sokfelé fagyos időre számíthatunk. Egy-egy hózápor ezen a napon is előfordulhat.

Hétvégére csapadékmentes idő, erős hajnali fagyok jönnek. Napközben sok lesz a napsütés, de a hőmérséklet sokfelé fagypont alatt marad.

Forrás:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/palkovics-benyujtotta-a-lemondasat-de-orban-nem-engedi-hogy-tavozzon/