Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Konyha

Lepcsánka nagymama konyhájából fokhagymás mártogatóssal recept

Mi nagyon szeretjük.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 teáskanál só
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 15 dkg liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma

 

Elkészítése:

A burgonyát tisztítsd meg, és reszeld le káposztareszelőn. ( ha levet ereszt, akkor ki kell csavarni) Add hozzá a felaprított vöröshagymát, a sót, és a liszttel alaposan dolgozd össze.

A masszából evőkanállal rakj kis halmokat a felforrósított olajba, kissé lapítsd el. Mindkét oldalát süsd pirosra.
Az olajból kiemelve csöpögtesd le, és azon forrón kínáld.
Tejfölös mártogatós: a fokhagymát fokhagymanyomóval áttörjük, elkeverjük a tejföllel, és a lepcsánka mellé kínáljuk.