Légiesen könnyű máglyarakás almával, mazsolával és mámorító tojáshabbal
Mi már csak így készítjük.
Igazi különlegesség, ami szétolvad a nyelven. A vaníliás péksütemény, a mazsola, az alma és a tojáshab teszi ellenállhatatlanná ezt a finomságot. A máglyarakást most nem kifliből, hanem maradék kalácsból készítettem. Szerző: Lacusin
Hozzáadta: TopPetra, 10.3.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Édes főételek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Máglyarakás, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 db foszlós kalács
6 db alma
2 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálbaracklekvár
100 g mazsola
Vaníliás krém:
300 ml tej
3 db tojássárga
2 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálvanília aroma
Hab:
3 db tojásfehérje
1 ev. kanál kristálycukor
1 ev. kanál baracklekvár
-
Előkészítjük a kör alakú sütőformát (24 cm átmérőjű). Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
-
Az almát megmossuk, meghámozzuk, a csutkáját eltávolítjuk, majd az almát vékonyra szeleteljük.
-
A kalácsot kb. fél centi vastagra vágjuk. Kibéleljük vele az alját a formának, a tejjel meglocsoljuk. A kalács magába szívja a tejes-tojásos-vaníliás keveréket. Ezután lekvárral megkenjük, rátesszük az almát, cukorral és mazsolával megszórjuk. Újabb réteg kalács következik, ismét locsolás a tejjel és a rétegezés. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
-
Az előkészített kalácsos alapot 20-25 percre az előmelegített sütőbe tesszük. Közben a tojásfehérje habot készítjük el.