Húsvéti magyaros őzgerincben készült finomság zöldséggel és tojással
Nem hiányozhat az ünnepi asztalról.
A húsvét közeledtével egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a tojásos, zöldséges és sonkás ételek. Én most a húsvéti magyaros őzgerincet választottam zöldséggel és tojással. Azt nem tudom megmondani, miért is magyaros, egyszerűen a családi recepttárban így marad meg. Kell hozzá egy őzgerinc forma, sok-sok zöldség, tejföl, majonéz, zselatin, főtt tojás, és egy kis zöldséges alaplé. Ez alkotja ezt az isteni Húsvéti előételt, ami sonkával, kenyérrel fogyasztható, de önmagában is tökéletes falat.
Hozzáadta: Viki78, 9.4.2017
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
200 g fagyasztott borsó
200 g sárgarépa
200 g burgonya
200 g alma
1 db citrom
6 ev. kanálmajonéz
7 ev. kanáltejföl
250 ml zöldség alaplé
20 g zselatin
5 db tojás
1 db paprika (piros)
só
bors
petrezselyemzöld
-
Előkészítjük az őzgerinc formát. A tojásokat keményre főzzük és kihűtjük.
-
A répát felkockázzuk, megfőzzük, a borsót és a burgonyát szintén külön-külön edényben megfőzzük. A kihűlt burgonyát felkockázzuk, citrom levével meglocsoljuk.
-
A répát, borsót, burgonyát elkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát, az apróra vágott paprikát, majd belekeverjük a tejföllel elkevert majonézt. Sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük.
-
A zöldséges alaplében elkeverjük a zselatint, majd ráöntjük a zöldséges keverékre. Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük, és ebbe kanalazzuk bele a massza felét. Rátesszük a főtt tojásokat, majd rárakjuk a maradék masszát. Az egészet hűtőszekrénybe tesszük (legalább 4 órára, de akár egy éjszakára). Jó étvágyat!