Neked sem igazán puha legtöbbször a rántott csirke? Itt van a nagyi bevált módszere az omlós és puha csirkéhez!
Egy bevált módszer, ami neked is jól jöhet.
A nagyi nem bonyolította túl a főzést, a rántott csirkét így készítette. Az ő receptje szerint készítem én is és olyan puha, hogy majd elolvad a szánkban!
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb és -mell,
- 20 dkg liszt,
- 20 dkg zsemlemorzsa,
- 2 egész tojás,
- kevés tej,
- só.
Elkészítése:
A megmosott húst szárazra töröljük, megsózzuk, lisztben, tojásban és zsemlemorzsában panírozzuk, és forró zsírban kisütjük. Először fedő alatt, lassú tűznél, majd megforgatjuk a húst, és fedő nélkül ropogósra sütjük. Ha öreg a csirke, kicsontozzuk, csontjaiból levest csinálhatunk, kicsit kiverjük, mintha rántott húst készítenénk, és panírozzuk. Így biztosak lehetünk abban, hogy a közepe nem marad nyersen.