Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Ezt imádni fogja a család: Sonkás-sajtos rakott karfiol, amiből mindenki repetázni fogni

Mi nagyon szeretjük. Érdemes kipróbálni.

A karfiol szerintem egy rendkívül ízletes zöldség, és a családomnak próbálom elég változatosan és sokféleképpen elkészíteni. Nem tagadom, hogy a kirántott karfiol verhetetlen, de zöldséges leves sem képzelhető el karfiol nélkül, és készítettem belőle már „pizzatésztát” is. Most a sonkás-sajtos rakott karfiollal leptem meg a családot, amit még egy kis sajtos öntettel is megbolondítottam. Az elkészítése tényleg nagyon egyszerű, és a receptben használt sajt fajtája ízlés szerit változtatható. Szerencsére az elkészült fogás elnyerte a család tetszését, és a gyerekek még repetát is kértek. Nem kérdés, hogy felkerült a havonta elkészítendő receptek nem létező listájára.

Hozzáadta: Babu27, 9.12.2016

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 db karfiol
1 gerezd fokhagyma
2 ev. kanálvaj
2 ev. kanál aprított petrezselyemzöld
250 g sonka
3 db tojás
100 ml tej
100 g natúr tömlős sajt
100 g gouda sajt
bors
szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd előkészítünk egy sütőformát, amit olajjal vagy vajjal kikenünk.
  3. A megfőtt karfiolt kisebb darabokra vágjuk, vagy rózsáira – kisebb rózsákra szedjük.
  4. A vajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a karfiolt, a petrezselyemzöldet, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

  5. Az így ízesített karfiolt a sütőforma aljára rakjuk.
  6. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a tojással és a tömlős sajttal elkevert tejet. Addig keverjük, amíg jó alaposan össze nem keverednek a hozzávalók. A keveréket ráöntjük a karfiolra, majd megszórjuk reszelt gouda sajttal.

  7. A rakott karfiolt 180 fokon 30-40 percig sütjük. Jó étvágyat!