Szeretem a klasszikusokat, ezt a sütit pedig szüleimtől tanultam. Ők a saját szüleiktől. A recept eredetét nagyon nehéz megmondani, de ilyen vagy olyan formában már jó ideje kering a családban. Szerző: Lacusin
Először a krémet készítjük el. A tojást a vanília- és kristálycukorral felverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a lisztet. Eldolgozzuk, belekeverjük a tejet, majd sima állagú keverékké dolgozzuk. Feltesszük főni, sűrű pudingot főzünk.
A pudingot tálba tesszük, fóliával lefedjük, kihűzjük.
A korpuszhoz a tojást a cukrokkal felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kakaóval és sütőporral elkevert és átszitált lisztet.
A kihűlt pudingot kis adagokban beledolgozzuk a puha vajba. A habtejszínt habbá verjük, ezt is belekeverjük.
A megsült korpuszt félbe vágjuk. Az egyiket visszatesszük a tepsibe vagy formába, langyos tejjel meglocsoljuk, a krém felével megkenjük. Rátesszük a másik adag tésztalapot, majd erre is krém kerül.
A csokit a vajjal és tejjel gőzfürdő felett felolvasztjuk, ráöntjük a süti tetejére. Megvárjuk, míg az öntet megköt (hűtőszekrénybe tesszük), majd tálaljuk.