Nutellás torta torta, amit minden kis unoka kedvence lesz, a legjobb hogy sütni sem kell
Ezt imádni fogják az unokák.
Ízorgia a nyelven! Mindezt sütés nélkül, kekszből, három krémes rétegből. A Nutelás torta sütés nélkül mindenkit levesz a lábáról! Az egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy (na jó, a másik nagy hibája, hogy nem árt, ha legalább egy éjszakát a hűtőszekrényben pihen, és ezt az időt bizony nem egyszerű kivárni). Kiváló ünnepekre, vagy csak simán az asztalra, mert ettől mindenki jobb kedvre derül. Szerző: Petra
Hozzáadta: TopPetra, 28.4.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Alap:
250 g kakaós háztartási keksz
40 g vaj
100 ml rostos őszibaracklé gyümölcslé
30 g forró csokoládé italpor (Dr.Oetker – 34 g-is kiszerelésben kapható)
Világos réteg:
250 g Mascarpone
50 g porcukor
250 ml habtejszín
2 csomag habfixáló
Barna réteg:
250 ml habtejszín
250 g Mascarpone
150 g Nutella
2 csomag habfixáló
Tetejére:
150 g csokoládé
150 ml habtejszín
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
22 cm átmérőjű tortaformát használtam.
-
A kakaós háztartási kekszet ledaráltam. Amikor már finom por állagú lett, hozzáadtam a csokiport, majd fokozatosan belecsorgattam az olvasztott vajat és a rostor baracklevet. A baracklé nincs kőbe vésve, más gyümölcs is lehet.
-
A tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az aljára kanalaztam a masszát, rányomtam, majd hűtőszekrénybe tettem.
-
A nutellát gőzfürdő felett felolvasztottam. Hozzáadtam a mascarponét, elkevertem, majd óvatosan beledolgoztam a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
-
A világos krémhez a mascarpone sajtot a cukorral alaposan kikevertem, hozzáadtam a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
-
A csokis réteghez (amit a tetejére hazsnáltam) a habtejszínt felmelegítettem, levettem a tűzről és hozzáadtam a csokoládét. Addig kevergettem, amíg a csokoládé fel nem oldódott.