Így készül az igazi kenyérlángos, nagymama így sütötte a kemencében házi, tejföllel, szalonnával, lila hagymával
Nagymama legjobb receptje, imádta az egész család.
A kenyérlángost sokan sokféleképpen készítik. A tésztája szinte házanként eltér, az íze mégis minden esetben tökéletes. A mostani receptet nagymamámtól tanultam, aki a kenyérlángos tésztájába egy kevés reszelt főtt burgonyát is tett. Nem sokat, de szerinte ettől lesz a kenyérlángos igazán finom és „élettel teli”. Én hittem neki, sőt, hiszek neki, és én is az ő receptjét használom. A feltét nem sokat változott, jó kis tejföl, lilahagyma és szalonna. Szerző: Mineralka
Hozzáadta: TopPetra, 20.5.2018
Kategória: Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 g búzafinomliszt
150 ml langyos tej
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanálsó
1 db tojás
3 ev. kanálolaj
1/2 kockaélesztő (kb. 20 g)
2 db főtt burgonya
350 g tejföl
200 g füstölt szalonna
2 db lilahagyma