Mennyeien finom bambino szelet, a legjobb benne, hogy még sütni sem kell
Sokak nagy kedvence lesz.
Időigényes édesség, de érdemes elkészíteni! Ráadásul sütés nélkül készül.
Hozzáadta: TopPetra, 5.9.2021
ALAPANYAGOK
Alap:
50 gvajas keksz, esetleg hosszúkás babapiskóta
Alapkrém:
700 ml zsírosabb tej
300 ml habtejszín
150 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
2 csomagtejszín ízű krémpor
2 csomagzselatin
100 g vaj
Sötét krém:
300 g darált kakaós keksz
100 g darált dió
200 ml habtejszín
2 ev. kanálbaracklekvár
Világos krém:
100 g fehér csokoládé
200 g tejföl
Öntet:
100 g csokoládé
250 ml habtejszín
1 kv. kanál instant kávé
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
Az alapkrémmel kezdjük. A pudingot és zselatinport 300 ml hideg tejjel elkeverjük. A maradék tejet elkeverjük a habtejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és vaníliacukrot, majd elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a pudingos tejet. Sűrű pudingot főzünk. Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.
-
A sötét krémhez a tört kekszet és diót elkeverjük. Hozzáadjuk a lekvárt és tejszínt, elkeverjük, majd az alap krémből 600 g-ot hozzákeverünk.
-
A maradék alapkrémhez hozzáadjuk a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét. Óvatosan eldolgozzuk, majd a tejföl is belekerül.
-
A kekszet formába tesszük (tejben feloldott instant kávéba is mártogathatjuk). Erre kerül a sötét krém, elegyengetjük. Erre tesszük rá a világos krémet, ezt is elsimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.