10-ből csak 1 háziasszony tudja a legmennyeibb lángos igazi titkait, pedig sokkal finomabb lesz így az étel!
Neked van bevált recepted?
10-ből csak 1 háziasszony ismeri a legfinomabb lángos igazi titkait, pedig százszor finomabb így az étel!
Piacos néni lángosa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl forró víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- olaj
Elkészítése: Az élesztőt ezúttal a vízben futtatom fel – jól ki kell keverni, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverem. Fél órán keresztül letakarva kelesztjük.Ezután az olajat felforrósítjuk és kezünket beolajozva a masszából közepes gombócokat szakítunk, amiből lángosokat formázunk. Ellesett technika, hogy a tésztát a széleinél fogva körbe-körbe húzzuk-nyújtjuk. Amikor eléri a nekünk éppen megfelelő nagyságot, a forró olajba tesszük.Az első oldalát letkarva sütöm meg, ezután a lángost megfordítom. A többinél már nem kell így eljárni.Tetejére: 1 tejföl, némi só, és 1 gerezd préselt fokhagyma került – na meg persze az elengedhetetlen reszelt sajt.