Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Gánica, avagy dödölle, nagymama egyik legkedveltebb receptje, egyszerű és mégis elmondhatatlanul finom!

Mennyei finomság, amit sokkal egyszerűbb elkészíteni mint gondolnád.

Nálunk sokszor elkészül, mert mindenki nagyon szereti, érdemes kipróbálni!

HOZZÁVALÓK

  • 60-70 dkg sárga krumpli vagy amelyik jól szétfő
  • 20 dkg liszt kb 8 evőkanál
  • 2 db vöröshagyma
  • 3/4 dl zsír (vagy olaj)
  • tejföl vagy joghurt
  • mennyiség:
  • 4 adag

ELKÉSZÍTÉS

A krumplit kockákra vágjuk, feltesszük főni annyi sós vízben, hogy épp ellepje. Ha megfőtt, krumplinyomóval megtörjük a rajtlévő levében. Még forrón hozzákeverjük annyi lisztet, hogy sűrű, és megáll benne a fakanállal. Amikor már nehezen megy a keverés elég a liszt, és még 1-2 percig keverjük. Levesszük a tűzhelyről, addig szikkadni hagyjuk míg a hagymát megpirítjuk. Kockára vágott vöröshagymát pirítunk aranybarnára zsírba vagy olajba.

Ehetjük pirítva: A fakanállal merítünk jó adagot a dödölléből, és kanállal beleszaggatjuk róla a tepsibe. Rászórjuk a pirított hagymát. Forró sütőben pirítjuk kb 15-20 perc, de serpenyőben is lehet a tűzhelyen.

Ehetjük pirítás nélkül is: (Most én sem pirítottam, csak szaggattam.) Laposabb tányérba teszünk egy evőkanálnyi pirított hagymás zsírt. A fakanállal merítünk jó adagot a dödölléből, és zsíros kanállal belelapítjuk a tányérba, majd szórunk rá pirított hagymát. Ehetjük így is szaggatás nélkül. Forrón, tejföllel vagy joghurttal tálaljuk. Nagyanyám a hagymát mindig szálasra vágta, és füstölt szalonna kockát is szórt rá, úgy pirította.

Ebédre volt: mert én szeretem a dödöllét, sült hagymásan, tejfölösen!

Gazdagné Djinisinka Margit receptje

—Én is így készítem, ez az igazi fazékban főtt Dödölle!!!fázisfotók

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Forrás:

https://egyszerugyorsreceptek.com/ganica-avagy-dodolle-egyszeru-es-megis-annyira-finom/